Att tänka på när du köper löparskor

Vilka löparskor du ska välja hänger väldigt mycket på hur ofta du är ute och springer. Ger du dig ut på en löprunda några gånger om året finns det absolut ingen anledning att lägga tusentals kronor på ett par tävlingsskor av senaste modell. Då klarar du dig utmärkt med ett par löparskor för ca 500 kronor. Då får du dessutom ett par sköna skor som du kan använda när du är ute och går, arbetar i trädgården eller kanske på jobbet.

Om du springer på en något mer seriös nivå så bör du absolut gå till en butik och få hjälp av en kunnig säljare med att prova ut ett par löparskor som passar till just dig. Du kan gå till en butik som t.ex. löplappet som är helt inriktade på löpning men även säljarna i en vanlig sportaffär har idag tillräcklig kunskap för att kunna guida dig rätt i djungeln av olika löparskor.

Stirra dig inte blind på priset. Om du tycker att skorna för 800 kr är skönare än de för 1500 ska du givetvis köpa de billigare. Det är din upplevelse av skorna som är det viktiga och ett par riktigt sköna löparskor kommer att göra att du lättare ger dig ut och springer. Anpassa ditt köp efter både plånbok och efter hur ofta du springer!

Om du springer flera gånger i veckan eller om du tränar för ett lopp som till exempel Göteborgsvarvet så är det definitivt värt att investera i ett par lite dyrare skor.